Fotografera människor

Område: Vindeln
Arena/Plats: Vindelns Bibliotek
Kategori: Film, litteratur, konst
Datum: Lördag 28 mar 2020

Den prisbelönta dokumentärfotografen Elin Berge håller en heldagsworkshop i Vindeln med fokus på att fotografera människor i miljö.

Vad vill du berätta om en person och hur kan du formulera det i ett fotografi? Hur kan du snabbt hitta den bästa vinkeln i en miljö utan förbereda dig? Hur närmar du dig andra människor, som fotograf och som människa? Vi låter oss inspireras av street photography och dokumentärfotografi. Vi går igenom grundläggande teknik, metod och tankesätt för att ta porträtt i miljö. Du får testa fota andra gruppdeltagare och gå ut på samhället för att ta porträtt av någon du inte känner. Vi diskuterar därefter bilderna tillsammans i grupp.

Workshopen vänder sig till dig över 16 år som är nybörjare och vill utvecklas i ditt fotograferande. Det är att föredra om du har en systemkamera, men huvudsaken är att berättarlusten finns. Och den går lika bra att förmedla via tex en mobiltelefon.

Elin Berge är en internationellt uppmärksammad fotograf och arbetar med dokumentära projekt för utställning och bok. Hon har tidigare gjort bildserierna Slöjor och Drottninglandet/Kungariket. Våren 2020 utkommer hennes senaste bok Awakening. För närvarande arbetar hon med fotoprojektet Strömningar, där hon reser längs Vindelälven och fotograferar det hon möter.

Workshopen är kostnadsfri. Max tio platser.

Arrangör: Västerbottens museum och Vindelns bibliotek samt Gunborg och Sten Rosenströms Stiftelse för Norrländskt Kulturstöd.

Anmälan: Biblioteket Vindeln: [email protected]

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
28 Mar
Lördag 28 mar 2020 10:00 - 16:00 Vindelns Bibliotek

Snabbfakta

Åldersgräns
16

Kontaktinformation

Kontaktperson
Catarina Henfridsson, Vindelns Bibliotek
E-post
[email protected]
Build: 2020-02-20 15:17:56, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6353.cbischannel-476.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails